Током полицијског часа у њиву само уз дозволу

У пољопривреди ових дана има доста посла

У пољопривреди ових дана има доста посла

Уз дозволу за кретање пољопривредници ће и током полицијског часа моћи да обављају неопходне послове на својим имањима. Захтев се подноси електронским путем преко сајта Министарства пољопривреде www.minpolj.gov.rs, а захтеви су доступни и на интернет адреси Управе за заштиту биља www.agromere.registar-uzb.rs, као и Сектора за пољопривредну инспекцију, www.stocarstvo.registar-uzb.rs. Захтев се може поднети преко било ког рачунара или преносивог уређаја.

На овом сајтовима постоје детаљна упуства у вези подношења захтева. У Министарству пољопривреде напомињу да је рок за одговор на захтев 48 сати, па је важно да се пошаље што пре. Дозвола за кретање важи само за наведени период, због чега  је у захтеву, између осталог, обавезно навести и дан и време за које се дозвола тражи.

Према речима надлежних, до сада је одобрено 22.398 захтева за кретање пољопривредних произвођача током полицијског часа ради обављања неопходних послова из области растарства, воћарства, повртарства, сточарства и пчеларства. Од укупног броја, 17.266 захтева се односило на агромере, а 5.132 захтева за сточарство и пчеларство.

Систем функционише од 22. марта, а до сада су обе платформе - за агро мере и сточарску производњу отворене више од 5,5 милиона пута.

Подсећања ради, забрана кретања на снази је радним данима у времену од 17 часова до 5 сати изутра, а викендом од петка од 17 сати до понедељка у 5 ујутру.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.