Овог лета асфалтираће се у осам села

Радиће се на 11 деоница

Радиће се на 11 деоница

Средствима из буџета општине Нова Варош овог лета у осам села асфалтираће се више од четири километра путева, највише у Негбини. Јавна набавка отворена је до 10. априла, а план је да се ради на 11 деоница.

У Негбини је планирано асфалтирање три деонице у укупној дужини од 965 метара, на подручју МЗ Бистрица две, као и по једна у Драглици, Рутошима, Белој Реци, Акмачићима, Вранешима и Радоињи. Радова на рехабилитацији саобраћајница биће и у рубним подручјима града, најчешће “патуљасте” дужине од око 50, 70, те 192 и 230 метара, до најдужих од 400 до 650 метара.

-Ни ове године не очекујемо “навалицу” путара, већ да ћемо опет имати проблема са извођачима радова. Мањак грађевинских фирми оспособљених и лиценцираних за изградњу путева проузроковао је знатно увећање цена асфалтирања у последње две године. Општина тако путарима за километар пута са ПДВ-ом сада плаћа више од седам милиона динара, а раније смо за то из општинске касе издвајали око четири милиона динара – каже председник Општине Нова Варош Радосав Раде Васиљевић.

Нову асфалтну подлогу у дужини од по 650 метара добиће мештани засеока Синђелићи (подручје Негбине) и Милојевићи (регионални пут у МЗ Бела Река), потом ће се радити и наставак деонице дуге 400 метара ка Младеновићима (МЗ Драглица), а у истој дужини и потес ка Радовићима (Негбина). Пола километра асфатне подлоге биће постављено и ка Селишту у Акмачићима, а путни правац у дужини од 365 метара градиће се и на потесу Магистрални пут – Волујак на територији МЗ Негбина. У овој месној заједници асфалтираће се и деоница дуга 230 метара у наставку радова ка Илићима. Планирано је и асфалтирање 195 метара дуге деонице ка Маринковићима у Бистрици, мањи део регионалног пута ка Богдановићима у Радоињи, као и “патуљасти” путни правци од 70 односно 50 метара у Вранешима (Колонија) и ка Бучевцима у Бистрици…

У локалној самоуправи кажу да је јавна набавка расписана углавном за оне путне деонице које нису одрађене током грађевинске сезоне у прошлој години.

-Већина њих нису дуге, али су прилично проблематичне деонице, зато их је, ипак, боље пресвући асфалтом него насипати односно одржавати. Процењује се да ћемо за ове радове морати да издвојимо више од 40 милиона динара –каже Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.