Сутра заседа општинска скупштина

На дневном реду и ребаланс: са седнице Скупштине општине

На дневном реду и ребаланс: са седнице Скупштине општине

Одборници Скупштине општине Нова Варош сутра ће одржати нову седницу. Заседање почиње тачно у подне, а председник Скупштине Никола Јелић за седницу је предложио дневни ред са 18 тачки.

Уколико дневни ред добије „зелено светло“ одборници ће расправљати и о предлогу плана средњорочне и дугорочне пословне стратегије Комуналног предузећа „3.септембар“ за период до 2021. године, а разматраће и предлог одлуке о првом ребалансу општинског буџета.У локалној власти кажу да је извесно да ће општина добити средства за пројекте са којима је конкурисала код ресорних министарстава, због чега је неопходно да се у буџету предвиде нове позиције како би се могла извршити буџетска плаћања.

Биће потврђен и мандат новом одборнику са листе СНС који ће заменити Миљку Дучић која је поднела оставку.

-Поред ребеланса битно нам је и да почне са радом Општинска изборна комисија јер у мају планирамо да спроведемо изборе за савете месних заједница.Три, четири месне заједнице уопште не функционишу и председници су вратили печате. Планирамо и увођење новина у њихов рад  - каже председник Скупштине општине Никола Јелић (НС).

План је и да се коначно усвоји Правилник о критеријумима и поступку за доделу једнократне помоћи због штете настале у случају ванредне ситуације, елементарних непогода и других несрећа.

На седници ће се наћи и одлуке о разрешењу старих и именовању нових чланова Локалног савета за миграције и Савета за родну равноправност, као и Надзорног одбора Центра за социјални рад и Управног одбора Дома културе „Јован Томић“.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.