У самоизолацији и 126 Нововарошана!

Нова Варош

Нова Варош

У овом тренутку у 145 места у Србији у самоизолацији се налази укупно 74.885 људи, од чега у Новој Вароши 126. Највећи број самоизолованих је у Београду – 15.656, а у најмањи у Црној Трави, свега двоје.

Према броју људи који се налазе у самоизолацији даље следе Нови Сад са 3.827, Лозница са 3.742, Ниш са 2.311 и Прибој у коме је 1.818 људи у самоизолацији.

Влада Србије донела је 28. марта одлуку да се да се све мере самоизолације аутоматски са 14 продуже на 28 дана, а ова мера се прописује свим грађанима Србије, као и странцима са боравишном дозволом, који су ушли у нашу земљу. Сви грађани и странци са боравишном дозволом, без изузетка, у обавези су да поштују продужени рок кућне самоизолације што ће надлежни органи у наредном периоду редовно проверавати, што позивањем телефоном, што долажењем на кућну адресу.

Осим Косјерића и Ариља, у којима још није регистрован ни један случај инфекције новим корона вирусом, у свим другим општинама у Златиборском округу има више људи у самоизолацији него у Новој Вароши. Према подацима које преноси www.pink.rs , у овом делу Србије највише их је у Прибоју 1.818. У Бајиној Башти је у самоизолацији 911, у Пријепољу 829, а у Ужицу 555 људи. У Сјеници је 377 самоизолованих, у Чајетини 245, а у Пожеги 139. При дну листе су Нова Варош са 126, Ариље са 85 и Косјерић у коме се 49 људи налази у самоизолацији.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.