Почела дезинфекција стамбених зграда

Дезинфекција је кренула јутрос од Зебиновца

Дезинфекција је кренула јутрос од Зебиновца

У Новој Вароши је почела дезинфекција свих стамбених зграда, као и објеката у којима су смештене јавна предузећа и установе.

Екипе ангажоване од стране Општине Нова Варош и Одељења за инвестиције општинске управе јутрос су кренуле од зграда на Зебиновцу, а радиће се и наредних дана. Дезинфекују се само заједничке просторије, попут улаза, ходника, лифтова...

-Нећемо ићи пред свака врата, јер је дезинфекција испред самих станова у обавези њихових власника. Грађанима смо недавно поделили средства за дезинфекцију и уколико до сада то нису учинили, ово им је прилика да искористе дезинфекциона средства која су добили- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Општина је у прошли петак грађанима поделила 25.000 литара дезинфекционог средства натријум-хипохлорит, познатијег као „Жавелова вода“, а које се користи искључиво за дезинфекцију објеката и јавних површина. Свако индивидулно домаћинство могло је да из цистерни у своју амбалажу напуни пет литара, а председници скупштина станара до 50 литара течности.

-Дезинфекција зграда која је почела јутрос, предстваља додатну меру у превенцији протов короне. На жалост у Новој Вароши су забележени први случајеве инфекције, али се  да ће ове мере зауставити њено ширење- каже Васиљевић.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.