Општина дели грађанима средство за дезинфекцију

Искључиво за дезинфекцију објеката и јавних површина

Искључиво за дезинфекцију објеката и јавних површина

Општина Нова Варош ће сутра, у петак 27. марта, поделити грађанима 25.000 литара дезинфекционог средства натријум-хипохлорит, познатијег као „Жавелова вода“, а које се користи искључиво за дезинфекцију објеката и јавних површина. Дезинфекционо средство је потпуно бесплатно. Свако индивидулно домаћинство моћи ће да у своју амбалажу напуни пет литара, а председници скупштина станара до 50 литара течности.

Цистерне Комуналног предузећа „3.септембар“, Ватрогасно-спасилачке јединице и предузећа „Сложна браћа“ уз помоћ којих ће се вршити подела, биће у времену од 8 до 15 часова стациониране на четири локације у граду, код фудбалског стадиона на Браношевцу, на Тргу војводе Петра Бојовића, испред зграда на Багрему и код чесме Чардак на Зебиновцу.

-Обезбеђена количина дезинфекционог средства довољна је за 5.000 домаћинстава, па нема потребе да се праве гужве на месту поделе и ризикује здравље грађана. За старије од 65 година доставу моги извршити комшије, рођаци и пријатељи, јер је за њих и даље на снази забрана кретања. Оваквих акција биће често до престанка ванредног стања- кажу у Општинској управи у Новој Вароши.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.