Нова акција доборовољног давања крви у четвртак 26. марта

Због короне додатне мере предострожности (Фото: архивски снимак)

Због короне додатне мере предострожности (Фото: архивски снимак)

Црвени крст из Нове Вароши позвао је све суграђане старости од 18 до 65 година, а којима то здравствено стање дозвољава, да добровољно дају крв у акцији која се организује у четвртак 26. марта у Дому културе „Јован Томић“, у времену од 9 до 15 часова.

Како се акција добровољног давања крви организује у време ванредног стања због епидемије короне, у Црвеном крсту кажу да ће бити спроведене додатне мере предострожности.

-Поштовани добровољни даваоци крви, молимо Вас да не долазите на акцију добровољног давања крви уколико сте у последњих 28 дана путовали изван Србије, уколико имате прехладу, кашаљ, кијање и повишену температуру, осећате се уморно и малаксало, или сте били у контакту са болесном особом чији симптоми личе на инфекцију корона вирусом- каже се у апелу Црвеног крста.

Из Црвеног крста су замолили добровољне даваоце крви да се на акцију одазивају у мањим групама, због мера које су прописане одлуком о увођењу ванредног стања.

-У ванредном стању у ком се наша држава налази, због сузбијања ширења заразе изазване корона вирусом, трансфузијско лечење мора бити континуирано и сигурно. Због тога је потребно да се прикупљање крви у свим трансфузијским установама одвија према планираном распореду, јер су крв и компоненте стално потребне пацијентима- кажу у Црвеном крсту у Новој Вароши.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.