Расте број читалаца : Под короном лакше уз добру књигу!

Скраћено радно време, од 9 до 12 сати (фото: архивски снимак)

Скраћено радно време, од 9 до 12 сати (фото: архивски снимак)

Живот под короном лакше се подноси уз добру књигу. То су схватили и многи Нововарошани, па од увођења ванредног стања градска библиотека има знатно више посета него пре.

-Дневно буде по двадесетак читалаца, свих узарста, док их је у прошли понедељак, првог дана ванредног стања, било више од 40. Узму по књигу, две, а чита се највише белетристика. Међу читаоцима имамо доста и старијих од 65 година. Како им је забрањено кретање, уместо њих дође неко од млађих да узме књигу- каже директорка Библиотеке „Јован Томић“ Милана Јелић.

У скалду са новим мерама Владе Србије о ограничењу кретања, библиотека је додатно скратила радно време, па ће од данас радити у времену од 9 до 12 сати, уз поштовање свих препоручених мера предострожности.

-Имамо и нових чланова, дневно по два,три. Посебно радује што је међу њима доста младих, који у овој ситуацији између друштвених мрежа и књиге радије бирају књигу- кажу у градској библиотеци.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.