Нововарошани старији од 65 у недељу могу у продавницу !

Куповина само у периоду од 4 до 7 сати

Куповина само у периоду од 4 до 7 сати

Нововарошани старији од 65 година којима је забрањен излазак на улицу, ипак ће крајем седмице моћи до продавнице. Одлуком Штаба за ванредне ситуације њима ће у недељу 22. марта бити дозвољен одлазак у куповину у времену од 4 до 7 сати ујутру, када ће због њих бити отворени сви прехрамбено-трговиски објекти у граду.

Одлука је донета у складу са препорукама Владе Србије, а како би се олакшао живот најстаријима који су од пре четири дана у својеврсном „кућном притвору“.

Одлука о апсолутној забрани кретања старијим лицима донета је у склопу мера Владе Србији за борбу против епидемије вируса корона. Овом одлуком, током целог дана је у свим урбаним срединама апсолутно забрањен излазак на улицу свим лицима старијим од 65 година, док је у сеоским срединама и местима са мање од 5.000 становника забрањен излазак лицима старијим од 70 година.

Према речима надлежних, забрана кретања се у Новој Вароши углавном поштује.

Иначе, Општински штаб за ванредне ситуацији донео је и одлуку да трговински објекти, апотеке и пекаре од сутра радe у времену од 6 до 19 часова, док радно време угоститељских објеката остаје од 8 до 19 сати.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.