„Полицијски час“ остаје на снази. Како до дозволе за рад ?

Посебна процедура за дозволу за ноћни рад (Фото: илустрација)

Посебна процедура за дозволу за ноћни рад (Фото: илустрација)

И друга ноћ од увођења забранe кретања свим лицима у времену од 20 сати до 5 часова ујутро, у Новој Вароши је протекла мирно без примера драстичног кршења ове одлуке. Током „полицијског часа“ напољу могу да буду само службена лица која су на дужности, као и они који су радно ангажовани у трећој смени и имају пропусницу за кретање.

Министарство привреде због тога је позвало све привредне субјекте које имају потребу за ангажовањем запослених у ноћним сатима, у време забране кретања, да попуне табелу и доставе је министарству на адресу vanrednostanje@privreda.gov.rs.

Захтев се подноси на обрасцу који је прописало Министарство унутрашњих послова (МУП), електронским путем, а компаније могу преузети табелу на сајту Министарства привреде и Привредне коморе Србије (ПКС).

Јавна предузећа и привредна друштва која обављају делатност од општег интереса, а чији је оснивач Република Србија, захтев подносе преко Министарства привреде на адресу javna.preduzeca@privreda.gov.rs, док они чији је оснивач локална самоуправа захтев подносе преко Министарства за државну управу и локалну самоуправу на адресу lokalna.samouprava@mduls.gov.rs.

-Министарство привреде ће упућивати захтеве МУП-у који ће давати сагласност, а послодавац је дужан да сваком запосленом који се налази на списку изда радни налог за сваки појединачни излазак, у периоду од 20 до пет часова.Упозоравамо да су сви законски заступници и предузетници лично, материјално и кривично одговорни за тачност достављених списков - каже се у обавештењу Министарства привреде Републике Србије.

          Центар града пред "полицијски час"

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.