"Јелика": Баждарење тахографа и на Браношевцу

Пословни центар уз магистралу за море

Пословни центар уз магистралу за море

Полугодишњи напори да наш град добије сервис за оверу исправности рада тахографа – уређаја који контролише и бележи рад возила и возача, уродио је плодом. Од овог месеца, у пословном центру „Јелика“ на Браношевцу, власници камиона, аутобуса и комбија из наше општине, не морају више терати своја возила на баждарење тахографа у Пријепоље или Ужице.

-Да би од Агенције за безбедност саобраћаја добили дозволу за баждарење и калибражу тахографа, морали смо купити скупе мерне инструменте и слати два стручњака на вишедневну обуку, после које су добили лиценцу за рад. Стварањем свих неопходних услова за проверу исправности рада тахографа, умањили смо муке многим возачима и власницима возила из нововарошке општине, којима су ову услугу вршилке овлашћене фирме из других градова. Аналогни тахографи морају се баждарити сваке године једанпут а дигитални једном у две године – упознао нас је Огњен Млађеновић.

Иначе, тахограф је значајан и користан уређај, који у току 24 сата бележи рад возача и режим рада возила: трајање вожње и одмора, брзину кретања и пређени број километара.

Ауто сервис „Јелика“

Добијањем сертификата за баждарење тахографа, пословни центар „Јелика“ практично је комплетирао свој ауто сервис, у којем је могуће пре регистрације извршити тахнички преглед камиона, аутомобила и мотора. Квалификовани мајстори врше оправке и отклањају кварове на теретним и путничким возилима. Бројне су и друге услуге које власници возила могу добити у овом сервису: варење картера и других алуминијумских ауто делова, прање аутомобила и церада, као и крпљење и монтажу гума.

Салон керамике

Пословни центар „Јелика“ однедавно је богатији и за простран и савремено опремљен изложбени салон керамике. У њему се потрошачи могу видети и одабрати керамичке плочице домаћих и иностраних произвођача, као и кабине, каде, лавабое и другу санитарну опрему. У оквиру овог продајног сектора је и комплетан програм водоводног и канализационог материјала.

Више од 30 запослених

„Јелика“ је започели рад крајем деведесетих година куповином два камиона и оријентацијом на превозничку и трговинску делатност. Прекретницу у пословању постигли су 2002. године куповином ауто сервиса „Инекс транспорта“ на Браношевцу и оснивањем ортачког друштва „Јелика“. У почетку, углавном су се бавили трговином грађевинским материјалом, ђубривима и сточном храном. Данас, у ортачком друштву „Јелика“ запослено је 30 радника.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.